Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    PBS INDUSTRY z Třebíče zve na den otevřených dveří

PBS INDUSTRY z Třebíče zve na den otevřených dveří

Publikováno: 6.10.2015
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Tradiční třebíčská strojírna PBS INDUSTRY, a.s., otevře v sobotu 10. října 2015 své brány veřejnosti. Oslaví tak 130 let historie výroby energetických a průmyslových zařízení.

Klíčová slova: PBS INDUSTRY, strojírna, Třebíč

PBS INDUSTRY, a. s., si letos připomíná 130. výročí založení firmy Wallig, která stála na počátku její historie. U příležitosti tohoto jubilea otevírá PBS svým zaměstnancům i široké veřejnosti brány svého třebíčského závodu.

Den otevřených dveří zavede zájemce do zákulisí výroby. Návštěvníci se mohou do areálu PBS INDUSTRY přijít podívat v sobotu 10. října od 9 do 13 hodin. Čeká na ně komentovaná prohlídka výrobního provozu, výklad u jednotlivých strojů, expozice o firmě a její historii nebo ukázky kovářské a pasířské práce žáků z oboru uměleckořemeslné zpracování kovů SPŠ Třebíč.  Pro děti je připravena soutěž a zábavné hry, pro všechny pak malé občerstvení.

Prostřednictvím této akce se chceme otevřít svému okolí, ve kterém podnikáme a kde žijí naši zaměstnanci, a stát se znovu přirozenou součástí města i regionu,“ říká generální ředitel PBS INDUSTRY Ing. Jiří Koukola a dodává: „Program dne otevřených dveří je určen nejen současným zaměstnancům, jejich rodinám a přátelům, ale samozřejmě i zaměstnancům bývalým, kterým chceme touto cestou za jejich práci poděkovat.“

Dveře PBS INDUSTRY budou stejně tak otevřeny široké veřejnosti, žákům, studentům a všem, kteří se zajímají o techniku a strojírenskou výrobu nebo o pracovní uplatnění v průmyslové společnosti.

Background

PBS INDUSTRY, a. s., (někdejší První brněnská strojírna Třebíč, a. s.)  patří mezi významné společnosti s dlouholetou tradicí ve výrobě komponent a zařízení pro energetiku. Ve svých dvou závodech, Třebíči a Moravském Krumlově, vyrábí parní a spalinové kotle, výměníky, kondenzátory, hořáky, tlakové nádoby, ohříváky vzduchu, ocelové konstrukce, vstupní a výstupní části plynových turbín a další části tlakového i netlakového celku. Nedílnou součást tvoří i moderní výroba svařovaných dílů pro stavební stroje. Za dobu svého působení získala společnost řadu významných referencí takřka po celém světě. V minulosti realizovala dodávky pro nespočet tepelných i jaderných elektráren nejen na území České republiky a Slovenska. Export činí aktuálně přes 90 % tržeb PBS INDUSTRY a to jak do zemí EU, tak i do vzdálenějších destinací jako je Rusko, Asie, USA či severní Afrika. Mezi nejvýznamnější zákazníky patří společnosti GE, SIEMENS, ALSTOM, DOOSAN ŠKODA POWER a další. V současnosti firma zaměstnává téměř 500 zaměstnanců a do konce roku by ráda ještě alespoň desítku lidí přijala. Jedná se především o profese: operátor skladování, technolog, konstruktér, technolog svařování, lakýrník, mistr nebo strojní zámečník.

Wallig a Benz. Podle dostupných pramenů v roce 2015 uplyne zřejmě 130 let od založení firmy Wallig, která od roku 1885 představuje jeden ze základních kamenů dnešního strojírenského podniku. Firma Wallig byla od svého počátku zaměřena na výrobu měděných kotlů pro potravinářský a chemický průmysl. Po 2. světové válce byla firma Wallig spolu s další tradiční třebíčskou firmou L. Benz začleněna pod nově vznikající státní podnik První brněnská strojírna. Po transformaci zůstaly původní podniky sloučeny a vystupují pod názvem PBS Třebíč, a. s. V roce 2004 se vlastníkem této společnosti stává investiční skupina Jet Investment.

Skupina Jet Investment se od svého vzniku v roce 1997 specializuje na vyhledávání investičních příležitostí do středně velkých společností z oblasti výrobního průmyslu, které považuje za perspektivní z hlediska jejich potenciálu a návratnosti investic. Jet Investment restrukturalizoval nebo reorganizoval přes 15 podniků a stál za dvěma prvními a zároveň největšími soudem povolenými reorganizacemi výrobních společností v České republice. V současnosti spravuje následující významné společnosti: STROJÍRNY POLDI, a. s., PBS INDUSTRY, a. s., PBS POWER EQUIPMENT, s. r. o., MSV Metal Studénka, a. s., Kordárna Plus a. s., Slovkord Plus a. s., LESS & TIMBER, a. s., LESS & ENERGY, s. r. o.

Jet Investment Management je první českou investiční společností, která se specializuje na obhospodařování private equity fondů. Prostřednictvím této společnosti jsou nově řízeny investiční aktivity skupiny Jet Investment v oblasti private equity, kterým se skupina úspěšně věnuje již téměř 20 let.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

VI. Mezinárodní energetické regulační fórum (65x)
Další, tentokrát již VI. Mezinárodní energetické regulační fórum proběhne 25. března 2010 Grand Hotel Bohemia, Králodvor...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (54x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (53x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...