Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Novým ředitelem agentury CzechTrade se stane Radomil Doležal

Novým ředitelem agentury CzechTrade se stane Radomil Doležal

Publikováno: 24.6.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Novým generálním ředitelem agentury na podporu exportu CzechTrade bude v tomto týdnu jmenován Radomil Doležal. CzechTrade převezme po Milanu Rážovi, kterého ministr pověřil řízením agentury v únoru letošního roku.

Klíčová slova: CzechTrade

"Jsem přesvědčen, že řízení agentury CzechTrade je v rukou odborníka a především člověka z praxe, který se vyzná na světových trzích a jeho zkušenosti pomohou našim exportérům najít vhodné trhy pro své podnikání v zahraničí," konstatoval ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

"Nový ředitel má za úkol dále posílit samostatnou roli státní agentury CzechTrade. Poté, co byla agentura CzechTrade za vlády ODS devastována obsahově, kompetenčně i personálně, dochází konečně ke stabilizaci a CzechTrade může opět začít plnit svoji roli agentury pro podporu českého exportu," dodal ministr.

Radomil Doležal, vystudoval VŠE, Fakultu mezinárodních vztahů, pracoval v několika nadnárodních společnostech a byl ředitelem nejprve pro Českou a Slovenskou republiku a později pro oblast Střední a Východní Evropy.

"V pozici generálního ředitele agentury CzechTrade bych chtěl především využít obrovského potenciálu zahraničních kanceláří ve prospěch českých podnikatelských subjektů. Tomu bude nutno přizpůsobit styl práce lidí působící za stát v zahraničí, efektivně alokovat jejich čas a poměřovat výsledky" uvedl Doležal.

CzechTrade je proexportní agenturou podřízenou Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí na českém trhu od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům pronikat na zahraniční trhy. V současnosti agentura CzechTrade spolupracuje se zahraničními kancelářemi v 39 zemích.

Generální ředitel agentury CT Doležal

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (65x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (60x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...