Nacházíte se:  Úvod    Paliva    Uhlí    Na COAL-GEN Europe se představí uznávaní průmysloví experti

Na COAL-GEN Europe se představí uznávaní průmysloví experti

Publikováno: 27.1.2011, Aktualizováno: 3.3.2011 15:14
Rubrika: Uhlí

Přední evropské průmyslové konference a výstavy věnované výrobě elektrické energie spalováním uhlí COAL-GEN Europe 2011 se zúčastní téměř 50 odborníků z 16 zemí. COAL-GEN Europe 2011 se bude konat 15. až 17. února 2011 v Pražském kongresovém centru. Protože výstavní prostory se rychle naplňují, chopte se poslední příležitosti a využijte výhod, plynoucích ze společné výstavy a spolupráce s mezinárodní komunitou uhelného energetického průmyslu, a označte své představy na webových stránkách www.coal-gen-europe.com . Pozvánku najdete ZDE.

V průběhu tří dnů vystoupí na této konferenci přední průmysloví odborníci, kteří nastíní nejnovější strategické a technologické vývojové směry pro snižování emisí skleníkových plynů v rámci hlavního tématu roku 2011 ZÍSKÁVÁNÍ ČISTÉ ENERGIE Z UHLÍ. Tato událost bude zahájena v úterý 15. února v 10 hodin úvodním programovým prohlášením, které přednese Mgr. Ing. Vladimir Hlavinka, člen správní rady a výrobní ředitel Skupiny ČEZ, Česká republika a Jean-Michel Aubertin, generální ředitel společnosti Doosan Power Systems (UK).

Dalšími účastníky konference COAL-GEN Europe 2011 jsou renomovaní průmysloví odborníci jako např.: Dr. John Topper ředitel společnosti IEA Clean Coal Centre (UK), Dr. Gereon Thomas, technický ředitel společnosti RWE AG (Německo), Patrick Clerens, generální tajemník společnosti EPPSA, (Belgie), Dr. Georg Rosenbauer ze společnosti Siemens AG (Německo) a Dr. Naresh Handagama ze společnosti Alstom Power Inc (USA).

Glenn Ensor, ředitel konference COAL-GEN Europe, k letošnímu ročníku řekl: “COAL-GEN Europe 2011 poskytuje jedinečnou možnost předním průmyslovým odborníkům a vlivným osobám ujasnit si budoucnosti průmyslové výroby energie spalováním uhlí. Tato událost představí nové technologie a sdruží významné odborníky, kteří pracují na vývoji optimálních řešení odpovídajících požadavkům kladeným na naše životní prostředí, a to včetně provozu uhelných závodů ve světě, v němž se již pociťuje jeho nedostatek a potřeba vyšší efektivity při výrobě energie.” Program konference byl navržen tak, aby poskytl snadnou orientaci při rozpoznávání specifických zájmových oblastí, které nabízí v různých formách – programové prohlášení, plenární zasedání, pružná panelová diskuse a podrobné případové studie. Mezi hlavní témata konference bude patřit například:

  • Nový styl konstrukce budov: zkušenosti s projektem a provozem,
  • IGCC/Klasifikace uhlí,
  • Oxy palivo a odvádění spalin,
  • Přidružené spalování biomasy
  • Technologie kontroly znečištění ovzduší.

Hlavním bodem konference bude plenární panelová diskuse, která se uskuteční ve středu, 16. února odpoledne. Této panelové diskuse se zúčastní například prof. Pierre Dechamps, Evropská komise (Belgie), Dr. John Topper, IEA Clean Coal Centre, Středisko čistého uhlí (UK), Patrick Clerens, EPPSA (Belgie) a Dr. Giuliano Ceradelli, PCS (Itálie). Paralelně s konferencí bude probíhat dvoudenní výstava COAL-GEN Europe (15. -16. února). Přední společnosti z Evropy a USA, jako je ČEZ, a.s., Doosan Babcock Energy Limited, Hitachi Power Europe GMBH, GE Jenbacher GMBH & Co. OHG, Siemens AG a United Conveyor Corporation předvedou na této celoevropské výstavě své nejnovější výrobky a technologie určené pro odvětví energetického průmyslu založeném na spalování uhlí.

Delegátům, vystavovatelům i návštěvníkům, poskytne konference COAL-GEN Europe informativní diskurs na téma energie získávané spalováním uhlí a zevrubnou výstavu aktuálního stavu a provozu uhelného energetického průmyslu. Konferenci a výstavu COAL-GEN Europe 2011 podporuje celá řada přidružených asociací, včetně Carbon Capture & Storage Association (CCSA), Underground Coal Gasification Association (UCGA), EPPSA, Euracoal, Clean Coal Technology Platform (PCCT) z Polska a Český svaz zaměstnavatelů v energetice (ČSZE).

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (36x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...
Česko je druhé v Evropě ve vývozu elektřiny (34x)
Česko loni vyvezlo do ciziny tolik elektřiny, kolik jí Temelín vyrobí za rok a půl. Takzvaný čistý export, tedy vývoz mí...
Vršanská uhelná letos plánuje generální opravy několika velkých technologií Vršanská uhelná letos plánuje generální opravy několika velkých technologií (32x)
Těžební společnost Vršanská uhelná ze skupiny Czech Coal, spojená se jménem Pavla Tykače, chystá letošní rok hned dvě ve...