Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    Ministr Říman reagoval na prohlášení účastníků konference o teplárenství

Ministr Říman reagoval na prohlášení účastníků konference o teplárenství

Publikováno: 2.12.2008, Aktualizováno: 19.4.2009 18:59
Rubrika: Teplárenství

Na prohlášení účastníků konference Teplárenství na křižovatce, adresované premiérovi, členům vlády a parlamentu ČR, reagoval Ministr průmyslu a obchodu ČR Martin Říman. Odborná konference se konala 23. října 2008 v Parkhotelu Praha a organizovaly jej Český svaz zaměstnavatelů v eneregetice (ČSZE) a Teplárenské sdružení České republiky (TS ČR). Organizačně a věcně konferenci zajišťoval ČSZE, zatímco tiskovou konferenci, která byla součástí akce, organizovalo TS ČR.

'V prohlášení bylo uvedeno, aby zástupci státu neotáleli s rozhodnutím a jednali ve prospěch občanů České republiky a vytvořili podmínky pro zajištění paliva pro teplárenství,' uvedl Zdeněk Zörkler z Českého svazu zaměstnavatelů v eneregetice. Prohlášení v plné verzi najdete ZDE. 'Dopisem ze dne 25. listopadu 2008 Martin Říman ocenil angažovanost ČSZE a Teplárenského sdružení ČR, vítá spolupráci a projevuje zájem nejen o způsobu zajištění tepla pro obyvatelstvo, ale i zachování skutečně unikátní funkce českého teplárenství,' dodal Z. Zörkler.

Vybrané přednášky z konference Teplárenství na křižovatce 2008:

Tomáš Hüner (náměstek Ministra průmyslu a obchodu ČR), Jan Pokorný (Ministerstvo průmyslu a obchodu, Oddělení Teplárenství)
QUO VADIS ČESKÉ TEPLÁRENSTVÍ aneb jak to bylo, je a snad bude

Josef Karafiát (ORTEP, s.r.o.)
Teplárenství – současnost a budoucnost

Dana Trezziová
Vývoj legislativy Evropské unie v oblasti energetiky a jeho vliv na teplárenský sektor, zejména z pohledu daní

Martin Pecina (Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže)
Nové iniciativy EU v oblasti energetiky a její dopady na hospodářskou soutěž


Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (39x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Nový progresivní způsob přepravy a vykládky uhlí v elektrárně ChvaleticeNový progresivní způsob přepravy a vykládky uhlí v elektrárně Chvaletice (32x)
Chvaletická elektrárna byla vybudována v letech 1973 – 1979 v místech bývalého pyritového dolu. Celkový instalovaný výko...
Modernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapaModernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapa (30x)
Teplárna závodu Synthesia, a.s. "Zelená louka" zahájila provoz v letech 1953 a 1954. Je provozována celoročně a spolu s ...