Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Konference JSP byla i o měření průtoku jako součásti řízení

Konference JSP byla i o měření průtoku jako součásti řízení

Publikováno: 1.11.2011
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Technologie, materiály

Pátý ročník odborné konference Nové trendy v oboru měření a regulace – Měření průtoku v teorii a praxi, která se konala 22. září 2011 v Praze v Konferenčním centru ČNB, přivítal dvě stovky odborníků z oblasti měření a regulace, zejména z energetiky, chemie a petrochemie, průmyslu a z řad dodavatelů investičních celků.

Hlavním pořadatelem byla společnost JSP, s.r.o. spolu s časopisy All for Power a Automa, společností Endress+Hauser a další desítkou významných firem z oboru měření regulace. Tento ročník konference byl zaměřen na měření průtoku jako součásti řízení, monitorování a technické diagnostiky a bezpečnosti energetických, technologických a ekologických procesů. Část konference byla věnována oblastí bezpečných obvodů pro prostředí s nebezpečím výbuchu ve spojení s novinkami v platné legislativě. Letošní 5. ročník odborné konference navázal na předchozí ročníky zaměřené postupně na témata bezpečných obvodů, funkční bezpečnost SIL a využití bezdrátových technologií pro procesní měření, komplexní návrh měřicího okruhu tak, aby byly splněny všechny požadavky na funkčnost, kvalitu, bezpečnost a ekonomičnost měření a loňský ročník zaměřený na shrnutí požadavků na moderní instrumentaci a aplikace v odvětví energetiky, chemie a průmyslu.

Na konferenci zazněly tyto přednášky:
• Zahájení a úvod konference (Ing. Petr Fukač, marketingový ředitel JSP, s.r.o.)
• Měření průtoku - přehled principů a použití. Přehled principů měření a jejich vhodné aplikace, konstrukce (Doc. Kadlec, CSc., Ústav fyziky a měřicí techniky, VŠCHT Praha)
• Měřicí clony, clonové tratě a dýzy. Princip měření clonou, výhody a použití, návrh měření, výpočet, OrCal. Fakturační měření (TCM JSP), nové dýzy JSP. Vliv montáže na správnost měření, proškolení mont. organizací, životnost a údržba měřidel (Ing. Jarmil Bukovský, obchodní ředitel JSP, s.r.o. a Miroslav Svoboda, JSP, s.r.o.)
• Měření tepla. Návrhy měření a hlavní zásady. Používané přepočítávače INMAT /EngyCal od E&H/ 3095 od EPM (Ladislav Holík, JSP, s.r.o. + Ing. Bc. David Slepička, Ph.D., E&H)
• Nová legislativa pro bezpečné obvody. Nová evropská legislativa, novinky v české legislativě (Ing. Jan Pohludka, FTZÚ Radvanice)
• Hmotnostní průtokoměry v praxi Coriolisův princip – stručný popis. Výhody použití, aplikace, fakturační měření paliv (Ing. Bc. David Slepička, Ph.D., E&H)
• Aplikace měření průtoku. Sortiment průtokoměrů SIKA, Vortexy. Sortiment průtokoměrů Aquametro. Průtok chemických a ropných látek (Ing. Jan Svoboda, JSP, s.r.o.)
• Základy legislativy pro měření průtoku. Legislativa, TCM pro clony, přesnosti měření, atd. (Ing. František Staněk, Český metrologický institut)

Partnery konference byly tyto společnosti:
JSP, s.r.o., PR Electronics, United Electric Controls, Danfoss, SIEMENS, SICK, OMRON, Aquametro AG, LUFBERG, Endress+Hauser, PR Electronics, Parker Hannifin, TECHNOPROCUR/SWAN, Micronics, Thermoelectra, TURCK, KIMO a KOBOLD.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Konference JSP 2011Konference JSP 2011Konference JSP 2011Konference JSP 2011

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Zdeněk Bauer se stal jednatelem společnosti E.ON Česká republikaZdeněk Bauer se stal jednatelem společnosti E.ON Česká republika (64x)
Novým jednatelem společnosti E.ON Česká republika se v polovině července stal Zdeněk Bauer. Posílí tak dosavadní vedení ...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (56x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (54x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...