Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Generálním ředitelem akciové společnosti NOEN se stal Otakar Wolf

Generálním ředitelem akciové společnosti NOEN se stal Otakar Wolf

Publikováno: 9.10.2013
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Významná česká inženýrská akciová společnost NOEN učinila důležité personální změny ve svém vrcholném managementu. Generálním ředitelem se stal Ing. Otakar Wolf, na pozici ředitele pro zahraniční obchod nastupuje Ing. Jan Řičica.

Klíčová slova: NOEN, zahraniční obchod

Otakar Wolf před nástupem do akciové společnosti NOEN byl pět let místopředsedou představenstva a finančním ředitelem společnosti COM PLUS CZ a.s., která působí na trhu telekomunikačních a informačních technologií. V minulosti pracoval například jako finanční ředitel ve společnosti CHEMOPETROL Litvínov (petrochemický průmysl) nebo generální ředitel společnosti Kabelovna Děčín (výroba kabelů).

"Mým hlavním cílem bude udržet společnost NOEN v klíčových oblastech podnikání na pozici lídra na českém trhu a rozvíjet naší přítomnost na zahraničních trzích. To vše při zachování finanční stability a nadprůměrné ziskovosti naší společnosti," popsal Otakar Wolf své pracovní záměry ve společnosti NOEN. Otakar Wolf (53) je ženatý, má dvě dospělé děti (syna a dceru) studující VŠ. Od pracovních povinností rád relaxuje při golfu, k jeho koníčkům patří také kynologie.

Jan Řičica, který se v akciové společnosti NOEN stal ředitelem pro zahraniční obchod, pracuje v exportu od začátku 60. let. V letech 1990 až 2000 zastával post generálního ředitele a předsedy představenstva společnosti ŠKODAEXPORT. Poté působil jako konzultant a externí poradce ve společnosti TECHNOEXPORT či v České exportní bance.

„Ve společnosti NOEN chci vytvořit kvalitní exportní tým, který bude schopen úspěšně vyvážet kvalitní strojírenské, dopravní a energetické celky,“ popisuje své plány Jan Řičica. Jan Řičica (70) je ženatý, má dva syny (36 a 37) a dvě vnoučata. Mezi své koníčky řadí historii, literaturu a hudbu.

Personální změny vyvolal především růst akciové společnosti NOEN a nutnost nastavení její nové organizační struktury včetně vedení. Důvodem byla také nezbytnost podpory aktivit jak na tuzemském, tak zahraničním trhu.

"Přecházíme z anglosaského modelu na německý model řízení. To znamená, že zástupci majitelů již budou členy pouze dozorčí rady a naopak tito manažeři postupně převezmou odpovědnost i přímo v představenstvu společnosti. Důvodem je zvýšit růst společností ve skupině NOEN a uvolnit ruce majitelů pro další možnou expanzi a investice," uvedl předseda představenstva Jaroslav Veverka.

Podle jeho slov jsou prioritními úkoly nových vedoucích manažerů profesionalizace vnitřního chodu společnosti, personální posilování a finanční stabilizace při očekávané expanzi do zahraničí.

NOEN a.s. působí na českém i zahraničním trhu již přes deset let. NOEN a.s. je česká firma s vlastním vývojem a odbornou znalostí pro vývoj a dodání na klíč technologického zařízení pro kontinuální povrchovou těžbu a dálkovou pasovou dopravu velkých objemů sypkých materiálů. Akciová společnost NOEN zaměstnává tým více než 100 vysoce odborných pracovníků, projektantů a konstruktérů s dlouholetou praxí. Během svého působení se NOEN a.s. stala hlavním partnerem Severočeských dolů, a.s. Mezi další významné společnosti, se kterými spolupracuje, patří ČEZ, a.s., Mostecká uhelná společnost a.s., Sokolovská uhelná a.s. a ŠKODA PRAHA Invest s r.o.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (66x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (57x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (52x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...