Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Firma Speciální technologie zastupuje italského výrobce flexibilních, ekonomicky účinných a ekologických chladicích věží Boldrocchi

Firma Speciální technologie zastupuje italského výrobce flexibilních, ekonomicky účinných a ekologických chladicích věží Boldrocchi

Publikováno: 31.10.2017
Rubrika: Technologie, materiály

Společnost Speciální technologie z Horní Suché, specialista na technologické dodávky pro papírenský, chemický, hutní průmysl a pro energetiku, rozšířila portfolio svých služeb. Od roku 2017 totiž zastupuje na českém a slovenském trhu italského výrobce průmyslových chladicích věží a průmyslových odpařovacích chladičů Boldrocchi T.E.

Chladicí věže ze svého principu vytvářejí vodní spršku v nuceném protiproudu vzduchu. Díky kontaktu mezi horkou vodou a čerstvým vzduchem dochází k přenosu tepla. Vlivem termodynamických vlastností procesu vypařování vody lze zvýšit účinnost a ochladit vodu pod teplotu prostředí. Věže se nasazují všude tam, kde je potřeba chladit procesní vodu, zařízení, nástroje nebo produkty. Chladicí věže jsou pro chlazení vody účinnější než další možnosti (Air Cooler nebo jednotka Chiller) a to s ohledem na energetickou účinnost, ceny zařízení a nároků na obsluhu.

Společnost Boldrocchi nabízí mnoho varianta chladicích věží několika výkonových stupňů a na míru. Specialisté přijedou na místo, provedou analýzu současného stavu a potřeb. Investorovi navrhne zařízení, které není zbytečně předimenzováno – prostě ideální chladicí věž pro konkrétní potřeby. Pokud se podaří dohodnout na realizaci zakázky, pak od vyplnění jednoduchého dotazníku, až po zprovoznění zařízení na místě neuběhne více než tři měsíce.

Přeprava komponent je realizována tak, aby byla pro objednatele z ekonomického hlediska nejvýhodnější. Speciální technologie pak poskytne kapacity na montáž zařízení na místě a propojení se stávajícím okruhem chlazení procesní vody. V rámci montáže se vše přizpůsobuje konkrétním potřebám, včetně vnitřního potrubí. Boldrocchci vyrábí chladicí věže v různých konfiguracích – kompaktní věž, chladicí věž bez nádrže nebo jen horní sekce.

I v oblasti chladicích věží se začíná hovořit o úsporách energie. Zde je firma Boldricchi opět připravena, protože ve svém portfoliu má dvě věže MEP ECO a MEP ECOR. První uvedená vysoce účinná série dokáže uspořit 50 % potřebné elektrické energie pro pohony čerpadel a ventilátorů. Super účinná MEP ECOR pracuje s úsporami energie přes 70 %.

Komponenty věže jsou buď z nerezové oceli (například rozdělovače jsou z oceli AISI 304), nebo z pozinkovaného plechu. Řešení věže je robustní, odolné proti ucpávání a deformacím, s minimálními nároky na údržbu a podobně. Neucpávající se výplně mají vysokou teplotní odolnost (od -30 do + 99 stupňů Celsia). Jsou vhodné pro chlazení znečištěné vody (vodní kámen, řasy, bahno, kusy kovů) a vzduch (listí, pyl, písek). Výplně jsou snadno čistitelné a sterilizovatelné. Motory jsou připojeny přímo na hřídel, aby se snížily nároky na napájení a údržbu. Systémový ventilátor je vyvinutý pro práci bez prostojů, a to v jakýchkoliv podmínkách.

Zajímavostí věží Boldricchi je to, že výrobce nepoužívá žádné převodovky. Cílem je maximalizovat efektivitu. Doprovodnými efekty jsou pak nízká hlučnost, eliminace ztrát energie a nároky na údržbu. „Díky stoletému knowhow v oblasti průmyslové ventilace firma neustále zvyšuje efektivitu a výkonnost svých věží,“ říká Michal Bielesz, jednatel zastupující společnosti Speciální technologie.

Díky výplním typu LOLIPAN a systému DRICONPLUS vychází z věže pára a horký vzduch bez jediné kapky vody. Chladící věže můžeme označit jako „Legionella free“.

Díky všem uvedeným přednostem a specifikům nachází věže italského výrobce uplatnění v mnoha oblastech potravinářství, v průmyslové výrobě, při produkci plastů nebo utilit.

Speciální Technologie is the representative of an Italian manufacturer of flexible, economically efficient and environmentally friendly cooling towers
Speciální Technologie, located in Horní Suchá, a specialist in technology supplies for the paper, chemical, metallurgical and energy industries, has expanded its portfolio of services. Since 2017, it has been represented Boldrocchi T.E., an Italian producer of industrial cooling towers and industrial evaporation coolers, in the Czech and Slovak markets.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Fotogalerie
Věže v různém provedeníEfektivní dopravaEkologičtější variantyItalská firma disponuje vlastním know-howVýplněVěže proti legionelle

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (55x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
Dodávka turbinového ostrova s parní turbinou ŠKODA pro paroplynový zdroj v Počeradech (46x)
ŠKODA POWER, a Doosan company získala v polovině roku 2009 kontrakt od společnosti ŠKODA PRAHA Invest na dodávku turbino...
Súčasné i nové prístupy k výstavbe a obnove energetických prenosových ciest (43x)
Autor (Ing. Marian Bartoš, IWE, špecialista DEV, SAG Elektrovod, a.s.) v článku popisuje dva z nových spôsobov výst...