Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Doosan Škoda Power získala v Polsku již šestý projekt za poslední tři roky

Doosan Škoda Power získala v Polsku již šestý projekt za poslední tři roky

Publikováno: 28.8.2015
Rubrika: Energetické strojírenství

Společnost Doosan Škoda Power podepsala kontrakt s firmou Fortum Power and Heat Polska Sp. z.o.o. na dodávku kompletního turbosoustrojí o výkonu 75 megawattů elektrických. Turbosoustrojí je jedním z klíčových prvků pro výstavbu nového elektrárenského bloku v polském Zabrze. Po uvedení do provozu bude elektrárna zásobit elektřinou i teplem 70 000 domácností v okolí.

Klíčová slova: Doosan, turbosoustrojí

Elektrárna bude provozována v takzvaném kogeneračním režimu, kdy se vyrábí současně elektřina a teplo. Toto řešení zajišťuje efektivní využití primárního paliva a vede k vyšší efektivitě elektrárny.

Kontrakt zahrnuje nejen dodávku a montáž parní turbíny a generátoru, ale rovněž dodávku a montáž systému ohříváků pro ohřev topné vody. Po uvedení do provozu bude nová jednotka současně dodávat 75 kilowattů elektrických i teplo pro 70 000 domácností v Zabrze a Bytomu. Pro Doosan Škoda Power představuje zakázka finanční objem v řádech stovek milionů korun.

Nespornou výhodou společnosti Doosan Škoda Power je její schopnost dodat klíčové energetické technologie ovšem s flexibilním řešením. Díky tomu získává firma v této části Evropy stéle větší podíl na trhu. Navíc spolupracuje s místními servisními centry, a je proto schopna dodávat integrovaná řešení a realizovat projekty s nižšími náklady a v kratších termínech.

V současné době  Doosan Škoda Power realizuje kontrakty nových energetických projektů v polských městech Stalowa Wola (160 MW), Tychy (65 MW), Mondi Świecie (77 MW) nebo EC Nowa (55 MW). 

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. V letošním roce slaví firma 111 let výroby parních turbín vlastního designu.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nejstarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Do funkce GŘ Kovosvit MAS se vrací Filip Winkelhofer (43x)
Dnes, 19. 9. 2016, bylo oznámeno zaměstnancům i obchodním partnerům Kovosvit MAS, že do funkce generálního ředitele se v...
Strojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vznikuStrojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vzniku (38x)
Na začátku letošního roku uplynulo 55 let od zrodu strojíren ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO). Ty vzni...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (37x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...