Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    Cvičení HRADBA 2018 prověřilo připravenost obrany objektů ČEPS

Cvičení HRADBA 2018 prověřilo připravenost obrany objektů ČEPS

Publikováno: 24.4.2018
Rubrika: Zajímavosti

Společnost ČEPS úspěšně absolvovala další bezpečnostní cvičení zaměřené na obranu objektů náležejících ke kritické infastruktuře státu. Cvičení HRADBA 2018 prověřilo připravenost provozovatele přenosové soustavy, aktivních záloh Armády ČR a složek integrovaného záchranného systému spolupracovat při možných krizových situacích.

V rozvodnách Sokolnice v Jihomoravském kraji a Hradec u Kadaně v Ústeckém kraji se v uplynulých dnech konalo největší cvičení aktivních záloh v historii Armády ČR s názvem HRADBA 2018. Cvičení, na kterém spolupracoval provozovatel české přenosové soustavy společně s aktivními zálohami Armády ČR a složkami integrovaného záchranného systému, prověřilo připravenost obrany prvků kritické infrastruktury státu.

„ČEPS patří k subjektům kritické infrastruktury státu, podobných cvičení se proto účastníme pravidelně. Bezpečné a spolehlivé provozování přenosové soustavy je strategicky důležité pro ekonomiku země a zabezpečení základních životních potřeb obyvatel. Jejich narušení by mělo zásadní dopad na celou zemi. Bezpečnost je pro nás klíčová, a proto vítáme možnost ověřit si naši připravenost na krizovou situaci v reálných podmínkách areálů rozvoden,“ říká Jan Kalina, předseda představenstva ČEPS.

Hlavním cílem cvičení Hradba 2018 byla příprava vojáků aktivních záloh ve střežení a ochraně strategicky důležitých objektů před případným napadením a prověření jejich vzájemné součinnosti se všemi složkami integrovaného záchranného systému.

Poprvé se cvičení Hradba uskutečnilo před dvěma lety, kdy na něj bylo povoláno více jak 1 100 příslušníků aktivní zálohy. V letošním roce se jejich počet navýšil již na 1 400. V současné době má armáda k dispozici 2444 členů aktivních záloh a jejich počet neustále roste. 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Cvičení HRADBA 2018 prověřilo připravenost obrany objektů ČEPSCvičení HRADBA 2018 prověřilo připravenost obrany objektů ČEPSCvičení HRADBA 2018 prověřilo připravenost obrany objektů ČEPS

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Ochranný nátěr pro extrémní podmínkyOchranný nátěr pro extrémní podmínky (346x)
Ochrana životního prostředí již dlouho není tématem pouze ekologických sdružení a občanských spolků, ale stala se celosp...
Rekonstrukce v Dlouhých stráních míří do fináleRekonstrukce v Dlouhých stráních míří do finále (49x)
Přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně v Jeseníkách, známá mnohými rekordy, se brzy bude moci pochlubit další technickou ...
Význam metod verifikace a validace výsledků z CFD analýz při výpočtech vibrací vyvolaných prouděním pro návrh zařízení na výměnu tepla (43x)
Vibrace vyvolané prouděním (flow-induced vibration) mohou způsobovat velké problémy u zařízení na výměnu tepla, jakými j...