Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    České firmy dominovaly nejvýznamnější akci z oboru energetiky a elektrotechniky ve střední Asii - veletrhu POWER KAZAKHSTAN

České firmy dominovaly nejvýznamnější akci z oboru energetiky a elektrotechniky ve střední Asii - veletrhu POWER KAZAKHSTAN

Publikováno: 6.11.2015, Aktualizováno: 7.11.2015 08:05
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Energetické strojírenství

České firmy se již po páté v rámci programu českých oficiálních účastí prezentovaly na mezinárodním energetickém, elektrotechnickém a strojírenském veletrhu POWER KAZAKHSTAN. 14. ročník veletrhu POWER KAZAKHSTAN se konal ve dnech 27. - 29. 10. 2015 v kazašském městě Almaty. Již tradiční česká oficiální účast, jež se skládala z celkem 10 vystavovatelů, se opět konala díky podpoře českého Ministerstva průmyslu a obchodu a Českomoravské elektrotechnické asociace.

Veletrh POWER KAZAKHSTAN patří mezi nejvýznamnější specializovanou událost v oblasti střední Asie. Pravidelně se zde potkávají důležití hráči z oblasti energetiky a energetického průmyslu. Akce proto českým firmám poskytuje výbornou příležitost pro navázání důležitých obchodních kontaktů, což potvrzuje i Olena Žáčková, manažerka pro export z firmy Vyrtych, a.s., zabývající se výrobou a prodejem svítidel, kovovýrobou a vstřikováním plastů: "Struktura místního průmyslu je pro náš produkt velmi zajímavá. Máme proto logický zájem o dodávky do Kazachstánu. Jsme na to připraveni, máme potřebné certifikáty, zkušenosti s dodávkami do Ruska. Na výstavě sbíráme kontakty a hledáme zajímavého partnera pro zastoupení naší firmy."

Díky programu českých oficiálních účastí umožňujícím společnou expozici všech vystavovatelů mají jednotlivé firmy jedinečnou příležitost navázat kontakty nejen se zahraničními partnery, ale zároveň i prohloubit kontakty s ostatními českými společnostmi. "Jsem naprosto spokojen. Sešli se nám tu všichni naši partneři a expozice nám poskytuje velmi důstojné místo pro jednání. Velmi zajímavá byla i jednání s ostatními českými firmami v rámci oficiální účasti, kde se v rámci našich diskuzí otevřeli zajímavé možnosti kooperací," ocenil možnosti veletrhu Václav Krčmář, regionální manažer pro export ze společnosti OEZ s.r.o., patřící mezi tradiční výrobce jistících a spínacích přístrojů nízkého napětí. Navázat zajímavé kontakty se podařilo i firmě ELEXIM, a.s. "Oceňuji dobrý výsledek výstavy. Potkali jsme se stávajícími i novými partnery. Máme nové kontakty z Kazachstánu i Ruska a zajímavé byly i firmy v rámci naší účasti," hodnotí veletrh Jegor Kiryanov, produktový manažer firmy ELEXIM.

Jelikož se české firmy veletrhu účastní již poněkolikáté, dokáží se na něj efektivně připravit a vytěžit ze své účasti maximum. " Na veletrh jsme přijeli velmi dobře připravení. Díky tomu jsme měli řadu prezentací jak na stánku i tak i mimo výstaviště. Kromě jednání se stávajícími zákazníky jsme potkali i řadu nových. Za velmi zajímavé považujeme rozjednaní jednoho konkrétního a velmi zajímavého projektu," vyjadřuje se k účasti na veletrhu Tomáš Aloy, Senior Sales Engineer z firmy ETD TRANFORMÁTORY a.s., jež se pohybuje v oblasti výroby a konstrukce řadových i speciálních výkonnostních transformátorů.

Veletrh pro mnohé české firmy představuje šanci zjistit specifika středoasijského trhu. To se podařilo i firmě Meatest, spol. s.r.o., která se věnuje vývoji, výrobě a prodeji zařízení pro metrologii elektrických veličin. " Naše výrobky jsou velmi specifické. V současnosti, vzhledem k cenám energií, však o ně není zájem. Výstava pro mě byla zajímavá pro přímé zkušenosti a zjištění, jak to zde funguje," vyjadřuje svou spokojenost s akcí Petr Kresner, jednatel firmy.

Kromě výše uvedených firem se veletrhu účastnilo také Sdružení dodavatelů investičních celků a dále firmy KPB INTRA s.r.o., jejímž předmětem podnikání je vývoj, výroba a prodej přístrojových transformátorů proudu a napětí, firma Hydroma, spol. s.r.o., nabízející komplexní řešení v dodávkách hydraulických komponent, firma ZVVZ-Enven Engineering, a.s., dodávající zařízení pro ekologii.

 

 

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (68x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (44x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...