Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    České energetické firmy si znovu budují pozice na trhu v SAE

České energetické firmy si znovu budují pozice na trhu v SAE

Publikováno: 30.9.2015
Rubrika: Lidé-Věci-Události

V minulých letech se nám nedařilo znovu obsadit trhy v energetickém sektoru v oblasti SAE a dalších zemí Perského zálivu. Nyní se zdá, že se karta obrací, vedle Doosan Škoda Plzeň a Vítkovic se výrazným krokem posunula spolupráce firmy TES s.r.o. v oblasti jaderné energetiky.

Firma TES Třebíč se dlouhodobě specializuje na bezpečnost a provoz jaderných elektráren. Podílela se doposud na projektech jaderných elektráren Temelín a Dukovany, slovenských jaderných elektráren a na projektech Evropské unie pro Ruskou federaci. V tomto roce rozšířila svoji snahu o spolupráci v oblasti jaderné energetiky na teritoriu SAE.
Úspěšně bylo toto úsilí ve spolupráci s firmou DWM završeno podpisem Memoranda o spolupráci v oblasti jaderné energetiky s firmou Al Sudain Holdings. Generální ředitel TES s.r.o. pan Martin Štajgl a p. Ahmed Al Sudain svými podpisy potvrdili úsilí o navázání vzájemné spolupráce v oblasti energetiky mezi ČR a SAE. Cílem firmy TES je zapojit se do najíždění jaderné elektrárny v Abu Dhabi a jejím uvedením do trvalého provozu a přispět k rozvoji jaderné energetiky v oblasti Perského zálivu.

Firmy Al Sudain Holdings, TES a konzultační společnost DWM se dále dohodli založit „Česko-emirátské obchodní a konzultační centrum“ v Dubaji, které bude sloužit k rozvoji obchodu a vzájemných vztahů.
Podpisu memoranda se zúčastnili zleva pánové výkonný ředitel firmy Al Sudain Holdings p. Mohammad Sulaiman, za CzechTrade v Dubaji  p. Roman Mišek a za DWM p. Ibrahim Wassouf.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

VI. Mezinárodní energetické regulační fórum (65x)
Další, tentokrát již VI. Mezinárodní energetické regulační fórum proběhne 25. března 2010 Grand Hotel Bohemia, Králodvor...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (54x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (53x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...