Nacházíte se:  Úvod    Paliva    Jaderné palivo    AREVA získala kontrakt na dodávku palivových článků pro německou společnost

AREVA získala kontrakt na dodávku palivových článků pro německou společnost

Publikováno: 20.1.2015
Rubrika: Jaderné palivo

Společnost RWE vybrala AREVU pro dodávku palivových článků do jaderné elektrárny Emsland, která se nachází v blízkosti německého města Lingen. Mezi lety 2016 a 2020 AREVA zajistí čtyři výměny palivových článků HTPTM. Tyto osvědčené články jsou určené pro tlakovodní reaktory.

Klíčová slova: RWE, Areva, palivové články

Palivové články budou vyráběny přímo v Německu ve výrobním závodě AREVY v Lingenu.

„Tato objednávka ještě více posiluje dlouhodobé partnerství AREVY a RWE, které začalo v 60. letech 20. století s výstavbou prvních německých jaderných elektráren a postupně bylo upevňováno prostřednictvím smluv o službách a modernizaci. Kontrakt potvrzuje vysokou konkurenceschopnost integrované nabídky AREVY pro provozovatele jaderných elektráren,“ řekl Peter Reimann, senior viceprezident AREVA pro oblast jaderného paliva na území Německa.

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

www.areva.cz

Tisková zpráva byla vydána agenturou Best Communications v zastoupení firmy AREVA. Pro více informací prosím kontaktujte:
Tereza Procházková, Mobil: +420 602 250 487, E-mail: tereza.prochazkova@bestcg.com
Tereza Kůželová, Mobil: +420 602 250 486, E-mail: tereza.kuzelova@bestcg.com

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jak se vyrábí jaderné palivoJak se vyrábí jaderné palivo (78x)
Postup fabrikace jaderného paliva ukázala novinářům 19. listopadu 2019 ruská palivová společnost TVEL. Ve výrobním závod...
Reportáž z návštěvy firmy Tvel v městě Elektrostal (46x)
V době vrcholících oslav 95. vzniku založení závodu společnosti Tvel v ruském Elektrostalu jsem navštívil spolu se skupi...
Společnost TVEL vyrobila jubilejní dvoutisící palivový článekSpolečnost TVEL vyrobila jubilejní dvoutisící palivový článek (38x)
Dceřiná společnost koncernu TVEL – Mašinostrojitelnyj zavod vyrobila ve spolupráci se společností AREVA NP, svůj d...