Nacházíte se:  Úvod    Paliva    Jaderné palivo    AREVA získala kontrakt na dodávku palivových článků pro německou společnost

AREVA získala kontrakt na dodávku palivových článků pro německou společnost

Publikováno: 20.1.2015
Rubrika: Jaderné palivo

Společnost RWE vybrala AREVU pro dodávku palivových článků do jaderné elektrárny Emsland, která se nachází v blízkosti německého města Lingen. Mezi lety 2016 a 2020 AREVA zajistí čtyři výměny palivových článků HTPTM. Tyto osvědčené články jsou určené pro tlakovodní reaktory.

Klíčová slova: RWE, Areva, palivové články

Palivové články budou vyráběny přímo v Německu ve výrobním závodě AREVY v Lingenu.

„Tato objednávka ještě více posiluje dlouhodobé partnerství AREVY a RWE, které začalo v 60. letech 20. století s výstavbou prvních německých jaderných elektráren a postupně bylo upevňováno prostřednictvím smluv o službách a modernizaci. Kontrakt potvrzuje vysokou konkurenceschopnost integrované nabídky AREVY pro provozovatele jaderných elektráren,“ řekl Peter Reimann, senior viceprezident AREVA pro oblast jaderného paliva na území Německa.

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

www.areva.cz

Tisková zpráva byla vydána agenturou Best Communications v zastoupení firmy AREVA. Pro více informací prosím kontaktujte:
Tereza Procházková, Mobil: +420 602 250 487, E-mail: tereza.prochazkova@bestcg.com
Tereza Kůželová, Mobil: +420 602 250 486, E-mail: tereza.kuzelova@bestcg.com

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jak se vyrábí jaderné palivoJak se vyrábí jaderné palivo (65x)
Postup fabrikace jaderného paliva ukázala novinářům 19. listopadu 2019 ruská palivová společnost TVEL. Ve výrobním závod...
Západní palivo vyrábí TVEL téměř 20 let, nyní dokončil 3000. Palivový soubor pro ArevuZápadní palivo vyrábí TVEL téměř 20 let, nyní dokončil 3000. Palivový soubor pro Arevu (24x)
Palivo pro západní reaktory vyrábí společnost TVEL již 20 let. Její firma Strojírenské závody (MSZ) nedávno slavnostně p...
O radioaktivitě, která léčí i škodí (22x)
V tomto příspěvku přinášíme několik otázek a odpovědí, které se týkají radioaktivity (spolupráce s RNDr. Lenkou Thinovou...